Spring til indhold

Livet i epidemiernes skygge

Pestilens

Historien har vist, at epidemier er et grundvilkår for os og vores samfund. I udstillingen ser vi coronapandemi i lyset af fortidens epidemier.

Mothsgården

Åben: Tirsdag-søndag 11-16
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag
Lukket 24.-26. december, samt 31. december og 1. januar

Voksne 40,-
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20,-
Børn under 18 år: gratis
Billet giver også adgang til Vedbækfundene samme dag.
Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.

‌Parkering ved Mothsgården‌

‌Forholdsregler mod corona‌

Hjælp - før og nu

Hvis man syntes, at nedlukningen i foråret 2020 var slem, så skal man følge, hvordan familier under den sorte død blev tvunget til at isolere sig i deres egne huse, indtil alle enten var døde eller, mindre sandsynligt, symptomfri. Man kan også se, hvordan en af de mest dødbringende pandemi i moderne tid blev grebet helt anderledes an af myndighederne for bare 100 år siden.

I udstillingen ser man også hvordan man har prøvet at beskytte sig og bekæmpe sygdommen igennem tiderne. Vi skal møde pestlægen, der beskytter sig med krydderier i ansigtsmasken, den kloge kone, som helbreder kopper med kogte pinde og den tuberkuløse pige, som er afskåret fra sin familie på sanatoriet i mange måneder.

”Prøv en sygdom” – for børn.

I udstillingens børnespor kan du lege, at du får en af fortidens smitsomme sygdomme, som pest, kolera eller den spanske syge. Træk en sygdom ulykkeshjulet og følg udstillingens børnespor igennem udstillingen. Hvordan oplevede børn at have sygdommen? Hvad kunne man gøre for at blive helbredt? Til sidst kan du se, om du overlever. Heldigvis er det jo kun for sjov!

Corona-kunst og -nørklerier

På udstillingen ses også kunsthåndværk, hjemmesysler og breve skabt under den første nedlukning i marts-juni 2020, som fortæller deres egen historie om nutidens epidemi og om at leve hver for sig men sammen under pandemien.

 

Illustration: Stefan Lægaard,Tegner.