Spring til indhold

Julen på Mothsgården er et eventyr

Årets juleborde, gløgg og æbleskiver, julebutik og fortællingen om Peters Jul.

Mere julesjov

Besøg Vedbækfundene og deltag i årets nissejagt. Læs mere her

Besøg Mothsgården og oplev årets juleborde smukt fortolket af Jette Frölich og Nina Klinker Stephensen med datteren Emma. Her kan du opleve årets nytårsbord fortolket af parret Jesper og Annette Vollmer Heick. Nyd gløgg, æbleskiver og varm kakao i de smukt pyntede stuer. Julebutikken bugner af lækre gaver. Det er ’Jul som i gamle dage’.

 

Vinter i Rudersdal

Oplev også den sort/hvide fotoudstilling ”På ski på Holtekollen"- lokalhistoriske vinterbilleder. Hør blandt andet historien om dengang man hentede sne helt fra Norge til Holte for at kunne stå på ski på Holtekollen. Holtekollen var et skihopanlæg i Geels Skov ved Holte. Anlægget var i brug i flere perioder mellem 1943 og 1980 og var flere gange arena for det danske mesterskab i skihop.

Holte Kirke 1944
tegning fra Peters jul med far og Peter
Julestue

Træd ind i Peters Jul

Julestuen er opbygget omkring Johan Krohns klassiske julefortælling fra 1866 med Jensenius' stemningsfulde illustrationer. Gå på jagt i den ikoniske fortælling om Peters Jul, hvor julen afsluttes med nytåret og Helligtrekonger.

Jeg glæder mig i denne Tid!
Nu falder julesneen hvid,
så ved jeg julen kommer.
Min Far hver dag i byen går,
og, når han kommer hjem, jeg står
og ser hans store lommer.

Jesper og Annette Vollmer Heick

Helligtrekonger og velkommen til det nye år

Jesper Vollmer er en dansk kok og kogebogsforfatter der blandt andet har medvirket i tv-programmerne Spis og Spar på DR, ligesom han er en del af det faste hold af kokke på Go' morgen Danmark. Jesper er gift med Annette Vollmer Heick, som er tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber. Sammen præsenterer de deres bud på årets nytårsbord på Mothsgården.

Jesper og Annette Vollmer Heick
Nina Klinker Steffensen
Nina og Emma Klinker Stephensen

Julen, familie og traditioner

Nina Klinker Stephensen er uddannet dokumentarist fra Den Danske Filmskole, og var i mange år en fast del af TV-branchen – både som ansigt på skærmen og som programmedarbejder. Som journalist og skribent leverede hun i en længere årrække boligreportager til både danske og udenlandske medier med vægt på alt det, der skaber et hjem. Siden hen har Nina læst historie, og beskæftiger sig i dag med historisk formidling. Sammen med datteren Emma Klinker Stephensen, som er journalist på TV2 News - og med et særligt øje for indretning og med kærlighed for historien - præsenterer de sammen årets julebord på Mothsgården. Bordet tager udgangspunkt i fortællingen om familie og sammenhold

Jette Frölich

Traditioner og den smukke jul

Jette Frölich startede i 1966 med at designe og håndklippe de første modeller. Hun pyntede hun sit hus op og åbnede dørene for gæster. I 1976 bad Illums Bolighus hende om at dekorere et 14 meter højt juletræ og være deres julekunstner det år. Det blev dog til hele 29 år. Fra 1980 lavede Jette Frölich dekorationer for hele Royal Scandinavia koncernen, der omfattede Georg Jensen, Holmegaard, Det kongelige og Illums Bolighus. Nu klipper og designer hun i sit hjem i Søllerød. Med udgangspunkt i sint smukke design præsenterer Jette Frølich i år årets julebord på Mothsgården. Der vil ligeledes være mulighed for at købe flere af Jettes smukke designs i museumsbutikken.

Jette Frölich
to snemænd i sne

Hjertevarm december

Julen er hjerternes fest og derfor tilbyder Mothsgården denne jul gratis adgang til årets juleudstilling for ældre som sidder alene. Der er mulighed for at læse lokalhistoriske bøger og nyde en kop gratis hyggekaffe og en god snak. Der er hjertevarm december hver tirsdag og torsdag mellem d. 5. og 22. december kl. 11-13.

Juletræet tændes på Mothsgården

d. 3. december kl. 15-17 synger vi julen ind, tænder træet og nyder gløgg og æbleskiver. Denne dag vil der være gratis adgang til udstillingerne ’Peters Jul’ og ’Vinter i Rudersdal’.

lanterne i sene