Ny udstilling på Mothsgården

Da Valdemar den Store var lille

Fredag d. 11. februar slår Mothsgården dørene op for udstillingen: ”Da Valdemar den Store var lille”.

Mothsgården

Åben: Tirsdag-søndag 11-16
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag
Lukket 24.-26. december, samt 31. december og 1. januar

Voksne 40,-
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20,-
Børn under 18 år: gratis
Billet giver også adgang til Vedbækfundene samme dag.
Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.

‌Parkering ved Mothsgården‌

‌Forholdsregler mod corona‌

Udstillingen henvender sig især til børn i førskolealderen, og gennem de flotte, søde tegninger føres børnene igennem en historie om venskab og mod sammen med den lille Valdemar og hans hund, Saxo. Valdemars eventyr byder på sjove og hyggelige aktiviteter, og man kan også prøve en rigtig ringbrynje!

Udstillingen har vi byttet med Museum Vestsjælland, der til gengæld har lånt vores udstilling ”Pestilens – Livet i epidemiernes skygge” som vi netop har lukket. Udstillingen om Valdemar den Store som dreng i den tidlige middelalder, er en del af den strategiske satsning i 2022, hvor Rudersdal Museer ønsker at få et tættere samarbejde med skoler og daginstitutioner.

Til påske supplerer vi udstillingen med vores egen udstilling ”Valdemar, Absalon og bondepigen fra Nærum”. Historien om Valdemar den Store og biskop Absalon er en del af Danmarks middelalderhistorie, men den har også lokale rødder og spor. Som en del af denne udstilling bliver det muligt at udstille nogle af fundene fra udgravningen i Nærum – på Wesselsmindes marker – i år 2020 og forhåbentlig også en sølvskat med 45 mønter fra samme periode også fundet i Nærum. Men denne del af udstillingen åbner først til påske, så vi må vente med spænding på at se de fine, lokale fund.