Spring til indhold

Selvudforskning blandt unge i Rudersdal

Identitet - Sårbarhed - Forandring

Ny særudstilling på Mothsgården. I 2020 har omkring 500 elever i 9. klasse i Rudersdal kommune gennemgået det mentale sundhedsforløb FÅS, Fest i Åbne Sår. Projektet er skabt, udviklet og afviklet af unge under Ung i Rudersdal.

 

Læs hvordan vi passer godt på hinanden

 

Mothsgården

Åben: Tirsdag-søndag 11-16
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag
Lukket 24.-26. december, samt 31. december og 1. januar

GRATIS ENTRE HELE DECEMBER

Voksne 40,-
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20,-
Børn under 18 år: gratis
Billet giver også adgang til Vedbækfundene samme dag.
Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.

Indtil d. 30. maj stiller Mothsgården særudstillingsbygningen til rådighed for en række værker fra forløbene. Her vises mangfoldigheden, men også samhørigheden, i de unges psyke. Vi ser deres frygt og behov for sårbarhed. Vi ser deres fortid, nutid og fremtid. Vi ser deres problemer og deres løsninger.

FÅS-forløbets mission er at vise, at sårbarhed ikke er skamfuldt eller svagt, men at man tværtimod kan bruge det til at mærke efter på det gode og bearbejde det svære. Budskabet er, at det ikke er godt at have det dårligt - men det er okay. Eleverne udforsker sig selv og hinanden gennem refleksion og dialog med afsæt i værker om tre emner: identitet, sårbarhed og forandring. Kollagerne, billederne og ordene i udstillingen er altså ikke målet med forløbet, men vidner til den proces, eleverne starter i FÅS og forhåbentligt tager med videre; nemlig at turde mærke efter og være nysgerrig på deres jeg og deres omverden. Derfor er værkerne navngivet med spørgsmål. For vi fester videre i de åbne sår - og inviterer dig med.