Hvad lavede du under coronakrisen?

Indsamling af kunst og håndværk

I denne skæve tid, hvor Corona-pandemien har ændret vores hverdag, er der mange, der tyer til kunsten, håndværket og kreativiteten. Hobby- og garnbutikkerne samt byggemarkeder m.fl. har oplevet en kolossal virketrang og kreativitet under coronanedlukningen af Danmark. Hvad lavede du med dine hænder?

Hvad producerede du under Coronakrisen?

Hæklede grydelapper, lagde puslespil, malede akvareller, tegninger eller oliemaleri, stramajpuder, perleplader, syede dukketøj, skrev en novelle, strikkede en ny sweater – eller byggede du en garage? Eller tog du et web-kursus i madlavning, knipling, fransk, kunsthistorie eller noget andet spændende?

Del med Rudersdal Museer!

Rudersdal museer vil så gerne vide, hvad du brugte dine hænder og din kreativitet til, mens krisen stod på og Danmark lå øde. De vil også gerne vide, hvorfor du kastede dig over netop dine projekter og vil faktisk også gerne låne det, du har lavet – eller et foto af det, hvis det er meget stort – til en udstilling, der åbner om et år.

Udstillingen

Rudersdal museer åbner en udstilling om et år og gerne på årsdagen for nedlukningen af Danmark. Udstillingen skal indeholde alle de ting, I har produceret, og give mulighed for refleksion over, hvordan vil levede og udtrykte os gennem kreativitet kunst og håndværk under krisen. Den skal stimulere den kollektive erindring om, hvordan det var under Coronakrisen. Hvad var det vi tænkte, følte og gjorde med vores hænder, mens der var stille?

Udstillingen er også tænkt som en særlig motivation til de lektielavende børn, de tankefulde unge og de udfordrede sårbare til at producere til noget andet, end blot deres egne skuffer.

Sådan skal du gøre, hvis du vil hjælpe Rudersdal Museer med ting til udstillingen:

Som en start skal du bare sende et billede og en beskrivelse til museumschef Anja Olsen på anjol@rudersdal.dk.Derfra sorterer Museerne i bidragene og vender tilbage til dig. Hvis du gerne vil dele et fysisk produkt, altså en strikket sweater, et maleri, et digt eller noget helt andet, låner Rudersdal Museer det henover udstillingsperioden. Herefter vil du få det tilbage igen. Anja glæder sig til at høre fra dig!

Hækl dit eget puslespil

Lena Knudsen fra Birkerød lod sig inspirere af den pludselige og overvældende interesse for puslespil, som har påvirket mange af os under Corona-nedlukningen. Hun har lavet et Gør- det-selv-puslespil med hæklede brikker, der forestiller en høne!

Opskriften på det hæklede puslespil har Lena været så venlig at stille til rådighed. Følg linket herunder:

Hæklet puslespil i form af en høne i mange farver
Hjemmelavet coronahospital lavet en papkasse

Første værk

Vi har allerede fået et coronahospital lavet ud af en stor papkasse. Øverst på kassen ses pokemonfiguren Pikachu bekæmpe en farlig virus.