Spring til indhold

Museumsbutik på Mothsgården

Museumsbutik på Mothsgården

Museumsbutikken på Mothsgården er åben. I butikken er der mange spændende bøger og interessante varer, og desuden kan man købe en kop kaffe.

Butikken er åben på Mothsgården!

Vi håber vi snart får lov at åbne museerne, men indtil da, må vi nu gerne holde åbent i museumsbutikken på Mothsgården.

På Mothsgården kan du købe kaffe, is og sodavand to-go! Du kan også købe den fineste påskepynt, påskekort og sjovt og spændende legetøj til børnene. Og de voksne skal selvfølgelig huske at købe ”Valnøddesnaps – Moths fineste” med hjem til påskefrokosterne.

Vi inviterer alle børn til at aflevere et gækkebrev i Mothsgårdens butik. Hvis du gør det, får du et fint lille påskeæg som tak for hjælpen. Men du skal skynde dig, inden Pippi og Marian spiser dem alle påskeæggene!

Påskesjov for børn på Mothsgården

Og vi vil lave påskefint i haven i påskedagene! Og det håber vi, alle børn kommer og hjælper os med!!

I vores flotte, påskepyntede butik kan du for kun 20 kr. købe en spændende påskepose med alt, der skal til for at lave byens flotteste påskeæg. De første poser blev revet væk, men en ny portion er på vej!

Se også opslag og videoer om påsken Moths Børneoase på Instagram

Hjælp os med at dekorere Pippis flotte Påske-Popup-træ på Mothsgårdens gårdsplads, så alle kan se, at, nu er det påske. Dit påskeæg kan du måske hænge på træet - hvis du altså nænner at give det fra dig. Men du kan også hænge andet påskepynt i Påske-popup-træet!

I alle påskedagene kan du gå på opdagelse i Moths have og på gårdspladsen. Her kan du finde de fineste dekorerede æg, der ligger rundt om i haven. Hvor mange tror du der er?

I haven kan man også finde påske-skilte med små historier om påske – f.eks. om hvor gækkebrevene stammer fra, og hvorfor vi får påskeæg. På hvert skilt gemmer der sig nogle prikker. Måske kan du tælle, hvor mange prikker, du i alt kan finde!

Se også vores opslag og film for børn om påskeaktiviteterne! på moths_borneoase

På Mothsgården kan du også købe kaffe og is ”to-go”, den fineste påskepynt og sjovt og spændende legetøj. Og de voksne skal selvfølgelig huske at købe VALNØDDESNAPS – Moths fineste – med hjem til påskefrokosterne.

Kig forbi Mothsgårdens butik alle dage - undtagen mandag - kl. 11-16! Og vi har selvfølgelig også åbent alle påskedagene.

Butikken har et stort udvalg af af kulturhistoriske og  lokalhistoriske bøger, gammeldags legetøj samt lokalt fremstillede varer såsom marmelade og æblemost. I forbindelse med de skiftende udstillinger sælges også kort, legetøj og brugskunst. Bøgerne sælges på Mothsgården. Hvis de skal sendes må der påregnes udgifter til forsendelse, og salg sker kun ved faktura, hvor modtager skal oplyse CPR-nummer.

 

Valdnøddesnaps flasker og glas
En klassiker

Valnøddesnaps

Du kan købe valnøddesnapsen i museumsbutikkerne på Morthsgården og Vedbækfundene.

Snapsen sælges i 5 cl. flasker og koster 35 kr. stk. eller 4 flasker for 120 kr. 

Valnøddesnapsen sælges også i større flasker på 20 cl. til 120 kr. Siden 1999 har valnøddetræet i Mothsgårdens have lagt nødder til museets årlige kryddersnaps.

I juli/august måned lægges grunden til den populære kryddersnaps. De grønne valnødder plukkes fra træet i museets have. Nødderne vaskes og skæres ud af vores "brygmestre" Bjarne Pedersen og Dorthe Meland. Når valnødderne er skåret i stykker og overhældt med Brøndumsnaps skal de trække i flere måneder. De bliver i den tid fulgt nøje og "iltet" med mellemrum, indtil det er tid til at filtrere produktet, før det sættes til klaring og til sidst smages til. Det er her, de virkelige "produktionshemmeligheder", som bestemmer det endelige produkts kvalitet, skal stå sin prøve.

I 2008 modtog Museet en "EliteSmiley" som bevis på at vores snapseproduktion foregår under sundhedsmæssigt optimale forhold.

Priser