Spring til indhold

Museumsbutik på Mothsgården

Museumsbutik på Mothsgården

Museumsbutikken på Mothsgården er åben. I butikken er der mange spændende bøger og interessante varer, og desuden kan man købe en kop kaffe.

Butikken har et stort udvalg af af kulturhistoriske og  lokalhistoriske bøger, gammeldags legetøj samt lokalt fremstillede varer såsom marmelade og æblemost. I forbindelse med de skiftende udstillinger sælges også kort, legetøj og brugskunst. Bøgerne sælges på Mothsgården. Hvis de skal sendes må der påregnes udgifter til forsendelse, og salg sker kun ved faktura, hvor modtager skal oplyse CPR-nummer.

 

Valdnøddesnaps flasker og glas
En klassiker

Valnøddesnaps

Du kan købe valnøddesnapsen i museumsbutikkerne på Morthsgården og Vedbækfundene.

Snapsen sælges i 5 cl. flasker og koster 35 kr. stk. eller 4 flasker for 120 kr. 

Valnøddesnapsen sælges også i større flasker på 20 cl. til 120 kr. Siden 1999 har valnøddetræet i Mothsgårdens have lagt nødder til museets årlige kryddersnaps.

I juli/august måned lægges grunden til den populære kryddersnaps. De grønne valnødder plukkes fra træet i museets have. Nødderne vaskes og skæres ud af vores "brygmestre" Bjarne Pedersen og Dorthe Meland. Når valnødderne er skåret i stykker og overhældt med Brøndumsnaps skal de trække i flere måneder. De bliver i den tid fulgt nøje og "iltet" med mellemrum, indtil det er tid til at filtrere produktet, før det sættes til klaring og til sidst smages til. Det er her, de virkelige "produktionshemmeligheder", som bestemmer det endelige produkts kvalitet, skal stå sin prøve.

I 2008 modtog Museet en "EliteSmiley" som bevis på at vores snapseproduktion foregår under sundhedsmæssigt optimale forhold.