Særudstilling på Mothsgården

Ungdomsliv - fra brillantine til Barbie Girl

Rudersdal Museer giver dig muligheden for en tidsrejse tilbage til din ungdom gennem lyd, billeder og ikoniske genstande.

Mothsgården

Åben: Tirsdag-søndag 11-16
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag

Voksne 40,-
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20,-
Børn under 18 år: gratis
Billet giver også adgang til Vedbækfundene samme dag.
Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.

Ungdomskultur - fra brillantine til Barbie Girl

Du kender følelsen! Man ser en bestemt ting, hører en given melodi eller ser et gammelt foto. Og pludselig sendes man tilbage til sin ungdoms følelser: lidt usikkerhed, en masse håbefuldhed og elementer af frihedstrang! Man smiler automatisk. Varmt, måske lidt overbærende men altid lidt længselsfuldt.

Ungdommens ikoner

Vi vil på Mothsgården præsentere dig for årtiernes ikoniske genstande og stemninger fra 1950 til frem til 1990’erne. Så her vil du helt sikkert kunne finde din egen tidsrejse, uanset i hvilket af de fem årtier, du selv var ung.

Udstillingen viser, hvad der var vigtigt for unge fra 50'erne til 90'erne. Vi vil både beskrive de generelle trends men også fortælle de lokale historier. Hvordan var det at være ung i Rudersdal og i Danmark i den sidste halvdel af det 20. århundrede?

Indretning, tøj, musik, kunst og begivenheder

Borgere fra Rudersdal kommune har bidraget til udstillingen med fotos, tøj, genstande møbler mm. På udstillingen vil du bl.a. kunne opleve tidens musik, tidstypiske filmklip, flowerpowertøj og læderjakker og alt hvad der var hot og not. Se også en række lokale fotos fra perioden, Måske er du selv, eller nogen du kende, med på billedet!

Udstillingen åbner 5. september og den kører frem til 15. november 2020 i Mothsgårdens åbningstid tirsdag – søndag kl. 11 – 16.

Ting fra 1950'erne

Dametøj fra 1950'erne

I 1950’erne var tøj dyrt og skulle bruges indtil det var slidt op. Men det betød også, at man ofte tyede til damebladenes sy-mønstre og selv lave sin version af “the New Look”, som fra slutningen af 1940’erne foreskrev lange vide nederdele med smal talje.

1950’erne er dog også begyndelsen på Daells Varehus’ storhedstid, hvor det ikke kun var arbejderfamilierne fra brokvartererne, som “gik om ad Nørregade”.
På forsiden af sommerkataloget fra 1952 kan man se den smalle talje, men man kan også fornemme at moden tilskriver spidse brystholdere a la Marilyn Monroe, der havde sit internationale gennembrud året efter med filmen “Gentlemen foretrækker blondiner”.

Forsiden af Daells Varehus sommerkatalog fra 1952
Spice girl med sko
Ting fra 1990'erne

Plateausko

Var du én af dem der tog til rave-fester eller Spice Girls koncerten i Forum i 1998 i dine meget smarte, meget dyre og meget upraktiske Buffalo plateausko? Eller ville du signalere modkultur og skille dig ud med alt for stor skovmandskjorte og Dr Martens støvler komplet med indtørret Roskilde mudder?