Historisk Arkiv

Historisk Arkiv

Historisk Arkiv for Rudersdal Kommune kan give dig svar på hvem, der var slagter i Holte i 1913 - og mange andre spørgsmål.

 

Coronavirus
COVID-19/Coronavirus

Rudersdal Museer holder lukket

Rudersdal Museer følger statsministerens opfordring og holder alle afdelinger lukket fra og med torsdag den 12. marts og foreløbig frem til og med mandag den 13. april. Det betyder, at Mothsgården, Vedbækfundene, Historisk Arkiv og Rudersdal Museers administration er lukket indtil videre og ingen af de planlagte arrangementer vil blive afholdt. 

 

 

 

Historisk arkiv

Arkivarbetjent åbningstid

Tirsdag 10-13
Torsdag 15-18
Lørdag 10-13

OBS: Arkivet holder ekstraordinært lukket lørdag d. 22/2 2020

 

Lokalhistorisk bogsamling

Der er adgang til læsesalsbrug af vores lokalhistoriske bog- og avissamling alle hverdage, når der er personale i huset - se efter skilt på døren eller træf en aftale.

Book en arkivar

Træf aftale telefonisk eller pr. e-mail. Der er ekspeditionstid på fremfinding af arkivalier, hvorfor det anbefales at henvende sig til personalet forud for besøget.

På Historisk Arkiv findes et omfattende materiale om historien i Søllerød, Birkerød og Rudersdal Kommune. Her kan du finde materiale om personer, forretninger, foreninger, bygninger og begivenheder i lokalområdet. Desuden har du mulighed for at dykke ned i de kommunale arkiver og blive klogere på kommunale beslutninger og sagsforløb.

Arkivet rummer en lokalhistorisk samling samt Rudersdal Kommunes Stadsarkiv. Samlingerne indeholder derfor over to hyldekilometer arkivalier, dvs. personlige dokumenter, kommunale sager, breve, dagbøger, regnskaber, mødereferater, slægtstavler, småtryk, plakater, folketællinger, kirkebøger og meget, meget mere.

Desuden rummer arkivets samlinger omkring 15.000 topografiske kort, 30.000 fotos og en stor samling film- og lydoptagelser.

Du kan søge online i arkivets samlinger og pr. mail bestille det ønskede materiale til brug på læsesalen. Ved bestilling af arkivalier må der i nogle tilfælde forventes en ekspeditionstid. Nogle arkivalietyper er underlagt adgangsbegrænsninger i henhold til Arkivloven. Køb af fotos aftales med Historisk Arkiv.

Søg i arkivets samlinger

På læsesalen i Nærum kan man dykke ned i Rudersdal Museers store bogsamling, der er søgbar gennem Rudersdal Bibliotekers hjemmeside. På læsesalen kan man også finde en komplet samling af lokalaviser fra Rudersdal Kommune tilbage til 1/1 2007, samt en komplet lokalavissamling fra Søllerød Kommune tilbage til 1915. Lokalaviser fra Birkerød Kommune findes tilbage fra 1952.

Arkivet modtager gerne arkivalier, fotos, film og andet materiale fra privatpersoner, foreninger og institutioner, der kan udbygge vores samlinger.