Spring til indhold

Mothsgården

Mothsgården

På Mothsgården ved gadekæret i Søllerød kan du se Rudersdal Museers udstillinger for nyere tid og nyde en kop kaffe.

 

Mothsgården

Åben: Tirsdag-søndag 11-16
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag
Lukket 24.-26. december, samt 31. december og 1. januar

Voksne 40,-
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20,-
Børn under 18 år: gratis
Billet giver også adgang til Vedbækfundene samme dag.
Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.

‌Parkering ved Mothsgården‌

‌Forholdsregler mod corona‌

 

Mothsgården har skiftende udstillinger, som belyser Rudersdal Kommunes historie i både lokalt og internationalt perspektiv. Selve Mothsgården var i slutningen af 1600-tallet lystejendom for gehejmeråd og sprogforsker Matthias Moth. I gårdens hovedbygning er flere oprindelige elementer bevaret. Mothsgården ligger mellem kirken og kroen i Søllerød og er et godt udgangspunkt for en tur i Kirkeskoven eller langs Søllerødsø. I Mothsgårdens museumsbutik kan man købe kaffe og is, som kan nydes enten i museets have eller i køkkenet, som er tilbageført til sit udseende i 1917.

Det er muligt at bestille omvisning for grupper og skoleklasser også uden for normal åbningstid. Se mere om vores tilbud til skoleklasser under Mothsgårdens skoletjeneste. For andre grupper koster omvisningen 600,- samt entré. Kontakt museet for at høre mere om mulighederne for omvisning på Mothsgården og de aktuelle udstillinger.

museum@rudersdal.dk

 

Vi starter julen i november på Mothsgården

NY UDSTILLING ÅBNER – ”Hvad du ønsker skal du få” – Magasin i Rudersdal

Få historien om Magasin og de tre filialer. Samtidig kan du se varer og især kjoler fra hele 1900-tallet. Sammen med Magasin du Nord Museet præsenterer Rudersdal Museer pr. 12. nov. forrige århundredes flotte varer og julegavernes historie. Udstillingen kører året ud

Tidspunkt: Tirs.-søn. kl. 11.00-16.00 (mandag lukket)

billede fra udstillingen hvad du ønsker skal du få
julebord

Julestue

Jette Frölich pynter Moths julestue. I år har Mothsgården inviteret Jette Frölich til at pynte Moths julestue. Jette Frölich har designet “Home Decor” og juletilbehør i Danmark i over tredive år, og er kendt for sin unikke, elegante og enkle stil. Nu bringer hun et udvalg af sin samling af uforlignelige produkter til Mothsgården og pynter op i de historiske omgivelser. Et udvalg af Jettes smukke produkter kan også købes i Mothsgårdens museumsbutik. Udstillingen kører helt frem til jul 2022.

Tidspunkt: Tirs.-søn. kl. 11.00-16.00 (mandag lukket)
 

Mothsgården er pyntet til jul, og der er masser af søde, sjove og spændende julevarer i den hyggelige butik.

Tidspunkt: Tirs.-søn. kl. 11.00-16.00 (mandag lukket)​

Hele december er der masser af sjov og hygge for børn og familier.

27/11 Julehygge på Mothsgården - Annette Heick synger julen ind

Kl. 15.00: Det er første søndag i advent, og traditionen tro tænder vi adventskransen, og stuerne begynder at dufte af gran, nelliker og kanel. Nissen læser Peters Jul for børnene, medens mor og far nyder årets julestuer smukt pyntet af Jette Frölich og besøger udstillingen om Jul i Magasin, hvor Museumsinspektør, Anders Bank Lodahl fortæller om julegaver gennem tiden.

Der vil være mulighed for at købe gløgg, æbleskiver og julegaver i museumsbutikken, og i juleværkstedet kan du klippe og samle en sød sprælle-bamse fra det gamle Magasin (Pris: Kr. 10,-).

Kl. 16.00: Sidst på dagen samles vi på gårdspladsen omkring det smukke juletræ, hvor Annette Heick synger julen ind og vi tænder julelys - alt i medens nissefamilien, som altid, holder øje med julehyggen fra loftsvinduet. Velkommen i vores hyggelige julestue for børn og voksne på Mothsgården.

Tidspunkt: Kl. 15.00-17.00

Hjertevarm December

Mothsgården inviterer alle enlige ældre til Hjertevarm december. Julen er hjerternes fest og derfor tilbyder Mothsgården denne jul gratis adgang for pensionister til årets juleudstilling om jul i Magasin. Der er mulighed for at slå sig ned i Moths julestuer og læse lokalhistoriske bøger og nyde en kop gratis hygge-kaffe og få en god snak i Mothsgårdens hyggelige køkken fra 1900-tallet.

Hver tirs. og tors. i december, kl. 11-00-13.00
 

Jule – finde – legen
Nissen har gemt ting og lavet drillerier som vi har brug for hjælp til at finde ud af. Hvis I kan løse jule – finde – legen er der en lille præmie.

Og der er jule – klippe – værksted for børn og voksne i åbningstiden. Vi har fået den skønneste sprælle-bamse, Theodor, fra det gamle Magasin, som kan klippes, samles og tages med hjem (Pris: Kr. 10,-). Bemærk: Jule – klippe – værkstedet er selvbetjent.

I det hyggelige køkken ligger H. C. Andersens eventyr som de voksne kan læse mens I hygger jer. Går I ud til gadekæret ved Søllerødvej kan I se Olufshøj som H. C. Andersen besøgte i 1864.

julestemning på Mothsgården