Hop til hovedindhold

Vedbækfundene

Vedbækfundene

Vedbækfundene lukkes ned og flytter – status og fremtid
Vedbækfundene og den permanente udstilling er ved at blive taget ned som led i det videre arbejde med at udvikle et nyt museum. Udstillingen, som siden 1984 har formidlet historien om stenalderens mennesker ved Øresund, er blevet digitalt dokumenteret og vil senere kunne opleves som en del af en ny virtuel formidlingsløsning.
Kvinde med barn på svanevinge

Mens udstillingen lukkes ned, arbejder Rudersdal Museer videre med to centrale spor

•    Et pop-up museum, som åbner den 25. september 2025 tæt på Vedbæk Skole og Vedbæk Station. Her vil udvalgte genstande, fortællinger og aktiviteter give besøgende mulighed for at opleve stenalderen på nye måder, samt lære mere om det eksisterende projekt for det nye museum.

•    Etableringen af et nyt museum, hvor Vedbækfundene vil indgå i en større sammenhæng med forskning, undervisning og formidling. Visionen er at skabe et moderne oplevelses- og læringsrum for borgere, børn, forskere og den store omverden.
Vi glæder os til at dele mere, efterhånden som projektet skrider frem – og til at byde jer velkommen i de nye rammer, både midlertidige og permanente.

Måger og fisk

Nyt museum på vej

Jægerfolkets grave i Vedbæk er verdenskulturarv, og de har givet os enestående fortællinger om livet og døden for 7.000 år siden. Rudersdal Kommune vil bygge et nyt museum, hvor vi kan folde fundenes historier ud om kærlighed og savn ved Vedbæk fjorden og om menneskets plads i naturen på tværs af tid og klimaforandringer. Vedbækfundene skal flytte hjem til, hvor de er fundet; i Maglemosen i Vedbæk, i et helt nyt hus, som vil være omdrejningspunkt for en medrivende oplevelse, hvor natur og videnskab smelter sammen med kultur og teknologi, inde såvel som ude.

Arkæologifaglig redegørelse for Vedbækfundene

Potentialeanalyse af publikum for Vedbækfundene

Læs mere om det nye museum