Spring til indhold

Vedbækfundenes skoletjeneste og omvisninger

Vedbækfundenes skoletjeneste og omvisninger

Vedbækfundene tilbyder undervisning i jægerstenalderen til børnehaver, skoleklasser og børn med særlige behov, samt omvisning for private grupper og virksomheder.

Vedbækfundenes undervisningtilbud kan også ses hos Skoletjenesten:
Skoletjenesten​

 

Vi tilbyder undervisning til

Børnehaver

Indskolingsklasser

Mellemtrin

Udskoling

Ungdomsuddannelser

Børn med særlige behov

Omvisning for private grupper og virksomheder

Sjov i stenalderen

Stenalderquiz i Vedbæk Maglemose

Stenalderquizzen tager jer med rundt i Vedbæk og det smukke naturområde i Vedbæk Maglemose. Bliv klogere på områdets stenalderhistorie og de store klimaforandringer, der stadig kan ses spor af i Vedbæk Maglemose. Der besøges 7 forskellige poster i Vedbæk og Vedbæk Maglemose. På hver post er der spørgsmål til eleverne, og de får viden om livet i jægerstenalderen eller de arkæologiske fund på stedet.

Stenalderquizzen er gratis og skal afvikles på egen hånd. Den kan afvikles alle dage. Print selv materialet og tag det med på jeres tur i Vedbæk Maglemose. 

Quizzen starter ved parkeringspladsen ved Vedbæk Skole og Station, hvor jægerstenalderbopladsen Henriksholm-Bøgebakken blev fundet. Klassen går samlet rundt og besøger posterne.

Der er i alt 7 poster, der kan besøges. Det er valgfrit, om I vil besøge alle posterne. Opgaverne på posterne kan løses i grupper. Læreren kan evt. læse teksten ved posterne for de mindste klasser. 

Der er angivet en ca. gåtid mellem posterne. 

 

 

En bro på en sti om sommeren.
Barnet på Svanevingen rekonstruktion

Vedbækfundene i DR's Historien om Danmark

Se stenalderjægerne fra Vedbæk i første afsnit af DR's 'Historien om Danmark'. Få historien om stenalderen i Danmark fortalt af skuespiller Lars Mikkelsen.

Se det lille klip med gravlæggelsen af den unge kvinde og hendes for tidligt fødte barn, som blev gravlagt på en svanevinge: 

Klip fra DR​

Se hele første afsnit om stenalderen her:

Historien om Danmark, stenalderen​