Spring til indhold

Rundvisning på Ebberødgård

Ebberødgård hvor "idioter" og "undermålere" blev gemt væk

Kom med på en guidet tur rundt på den gamle ”åndsvageanstalts” områder. Hør historier om livet på anstalten og hvorfor Ebberødgård blev kendt som et af de mørke kapitler i den nyere danmarkshistorie. Vi tager også et kig ind i det smukt beliggende kapel i skovbrynet, hvor vi fortæller historien om det og Ebberøds kirkegård.

Praktisk og pris

Omvisning i udstilling

  • Pris: På hverdage indenfor almindelig åbningstid 800 kr + entre
  • Pris: Udenfor almindelig åbningstid samt weekender 2000 kr + entre
  • Antal deltagere: Max 20

Vandretur

  • Pris: På hverdage indenfor almindelig åbningstid 800 kr
  • Pris: Udenfor almindelig åbningstid samt weekender 2000 kr
  • Antal deltagere: Max 30

Sådan bestiller du:

Send en mail til museum@rudersdal.dk eller ring til 46 11 56 58 eller 45 80 63 63 for at booke en privat rundvisning.
Booking skal ske mindst syv dage i forvejen.

Vandretur på Ebberødgård

Kom med rundt på den gamle åndsvageanstalts områder. Hør historier om livet på anstalten, og hvorfor Ebberødgård blev kendt som et af de mørke kapitler i den nyere danmarkshistorie.

Som en af Danmarks største institutioner inden for åndssvageforsorgen er Ebberødgård et godt udgangspunkt for at fortælle historien om, hvordan vi i tidligere tider har behandlet samfundets svageste medlemmer. Historien om Ebberødgård og den danske åndssvageforsorg rummer med vore dages øjne mange grumme historier, som f.eks. at Danmark var foregangsland inden for racehygiejne, og at vi har rekorden for flest hvide snit målt på befolkningstal.

På turen rundt på den gamle anstalt får man beskrivelsen af institutions funktioner og hvad de flotte gamle bygninger i gennem tiden er blevet brugt til. Vi åbner også dørene op for Ebberødgårds lille kapel ved skovbrynet, der som en af de oprindelige bygninger fra 1892.

Mødested: Parkeringspladsen ved Biskop Svanes Vej nr. 61.

Varighed: 1½ time