Spring til indhold

KulturSlangen

KulturSlangen - en kulturhistorisk rute

KulturSlangen er en rute, der kombinerer natur, kunst og historie. Ruten er 14,5 km lang, og løber fra Næsseslottet ved Furesøen i vest til Vedbæk Havn og Øresund i øst.

KulturSlangen er et sammenhængende stisystem, som er afmærket med piktogrammer på pæle, som er placeret med varierende afstand. 

Ruten slanger sig gennem Rudersdal Kommunes smukke varierede natur og går igennem skov og åbne landskaber. KulturSlangen løber desuden gennem villakvarterer og byområder på stier og veje, og kan derfor kun i sin helhed - eller i mindre etaper - gennemføres til fods eller på cykel.

Ruten kan følges, som man har lyst og tid til og fra et hvilket som helst begyndelsespunkt. Man behøver med andre ord ikke nødvendigvis have Næsseslottet eller Vedbæk Havn som begyndelsessted. Følger I KulturSlangen, vil I komme forbi en række forskellige historiske smukke og interessante seværdigheder og lokaliteter.

KulturSlangen blev oprindeligt etableret i 1996 i forbindelse med, at København var Europas kulturby. I den forbindelse blev der også udgivet en trykt guide, som beskriver de seværdigheder du møder undervejs. Guiden kan købes på Rudersdal Museer.

Find mere information om Kulturslangen på Oplev Rudersdal