Mothsgården permanent udstilling

Den 30. marts 2019 slog det nyrestaurerede Mothsgården i Søllerød dørene op til en helt nyudviklet permanent udstilling, som fortæller Rudersdal Kommunes historie 500 år tilbage i tiden.

Mothsgården

Åben: Tirsdag, onsdag, og fredag 12-16, Torsdag 12-20, Lørdag, søndag og hellidage 11-16
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag

Voksne 40,-
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20,-
Børn under 18 år: gratis
Billet giver også adgang til Vedbækfundene samme dag.
Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.
Torsdag 16-20 gratis adgang for alle.

Mothsgårdens udstilling fortæller Rudersdal-egnens historie, lige fra middelalderbønderne i Høsterkøb og Nærum over Birkerødpræsten Henrik Gerners frihedskamp mod svenskerne i 1600-tallet og storkøbmanden Frederic de Coninck på Næsseslottet i 1700-tallet, til landliggere i Vedbæk og parcelhusejere i Bistrup i 1900-tallet. Et hovedtema er samspillet mellem natur og menneske, som er med til at forme de landskaber, vi kender i dag.

 

Udstillingen viser en række spændende genstande og billeder fra Rudersdal Museers samling, suppleret af enestående indlånte genstande fra Nationalmuseet, det Kongelige Bibliotek, det Grønne Museum m.fl. Man kan også fordybe sig i de mange spændende historier i udstillingens digitale univers. Og så har Matthias Moth fået sin helt egen afdeling, hvor historien om ildsjælen Moth foldes ud – her møder vi oven i købet Moth ansigt til ansigt.