Spring til indhold

Udstillingen Oldtiden i Rudersdal

Oldtiden i Rudersdal

Udstillingen viser med sine lokale fund fra en stor del af Rudersdal Kommune glimt af oldtidens tre perioder – stenalder, bronzealder og jernalder.

 

 

Vedbækfundene

Tirsdag-fredag kl. 12-16
Lørdag-søndag kl. 12-17
Mandag lukket, dog åben 2. påskedag og 2. pinsedag

Lukket 24.-26. december, samt 31. december og 1. januar

Åbent Grundlovsdag kl. 12-17

Voksne 40 kr.
Pensionister, studerende og grupper på over 10 pers.: 20 kr.
Børn under 18 år: gratis

Billet giver også adgang til Mothsgården samme dag.

Gratis adgang for medlemmer af Birkerød Lokalhistoriske Forening og Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen.

I udstillingen ”Oldtiden i Rudersdal” kan du se de ældste spor af mennesker i Rudersdal - to flintspidser fra Brommetidens stenalderjægere, som drev jagt her på egnen for 12.-13.000 år siden. Den ene flintspids er fundet ved Birkerød Statskole og den anden i Vedbæk Maglemose. 

I udstillingen er det også muligt at se de lokale udgaver af dolken på vores 100 kr. sedler. I den sidste del af bondestenalderen blev fem kornsegl og fem fint forarbejdede flintdolke nedlagt i et fugtigt moseområde i Nyvang i Trørød. De elegante, tynde flintdolke i Nyvangfundet er tydelige efterligninger af de metaldolke, som blev anvendt længere syd på.

Et andet fund fra et fugtigt område er to meget smukke halsringe, som i yngre bronzealder blev nedlagt i Svinesø Mose i Trørød. Halsringene er danefæ og blev fundet ved efterårsgravningen af en have i Trørød. Igennem hele bronzealderen nedlægges kostbare bronzegenstande på både tørre og våde steder. Formodentlig blev Trørødhalsringene nedlagt som et offer til guderne.